Omdanks coronavirus maatregelen, is de 2020-sessie van 16 tot 19 april 2020 geannuleerd ! Officiele brief is hier beschikbaar.

Het is met grote droefheid dat we de annulering van de organisatie van de Félix Godefroid International Harp Competition moeten aankondigen.

Deze beslissing wordt zeker bepaald door de omvang van het virus en de gevolgen ervan op internationaal niveau, de maatregelen die de lokale autoriteiten nemen, maar ook door de bezorgdheid voor de gezondheid van kandidaten, het publiek, vrijwilligers, uw familieleden en al diegenen die de wedstrijd mogelijk maken.

We zijn ons bewust van de gevolgen die dit met zich meebrengt en het spijt ons ten zeerste …

We hopen het evenement zo snel mogelijk uit te stellen en houden u op de hoogte zodra de nieuwe data zijn vastgesteld.

Wij vragen u om in onze oprechte steun te geloven en wensen u de komende weken zowel persoonlijk als professioneel veel moed.

Overdag wordt er een e-mail naar kandidaten gestuurd.

Tot binnenkort! We kijken ernaar uit u te ontmoeten in Doornik! We zullen voor u een prachtig evenement voorbereiden, gemotiveerd door de liefde voor harp, jeugd en muziek die ons allemaal drijft


Activiteiten rond de competitie

Vrijdag 17 april

Van 9 tot 19 uur: harp en partituren tentoonstelling en Internationale harp Wedstrijd aan het Conservatorium (Reine Astrid). Kom en moedig de kandidaten aan, alle tests zijn openbaar en gratis.

Doornik Kathedraal

11 en 14 uur: sessie “Découverte de la harpe” voor kinderen van 5 tot 12 jaar oud bij het Office du tourisme-kantoor (info en registratie: Infos et inscriptions :

20:00 uur: Harpconcert in het stadhuis van Doornik. Solist: Sylvain Blassel, Frankrijk. Gratis toegang.

Zaterdag 18 april

Van 9 tot 19 uur: harp en partituren tentoonstelling en Internationale harp Wedstrijd aan het Conservatorium (Reine Astrid). Kom en moedig de kandidaten aan, alle tests zijn openbaar en gratis.

10 uur Office du tourisme : Ostara (Belgische wereldmuziekgroep harp, accordeon en percussie). Gratis toegang.

16.30 uur: rondleiding door UNESCO-erfgoed voor deelnemers aan de wedstrijd en hun families (€ 5,00 / persoon – bezoek duurt ongeveer een uur) – met toegang tot het belfort inbegrepen in de prijs en geldig op 18 en 19 april 2020 !! Er komt een FR / ANG-gids en een NL-gids. Informatie en registratie via VVV 069/22 20 45 of reservations@visittournai.be

20h : harp concert met Marika-Cecilia Riedl, laatste 1ste prijs 2017.

Zondag april

Van 9.00 tot 13.00 uur: Internationale Harp Wedstrijd op het conservatorium: juniorcompetities; Gratis toegang.

14.30 uur op het conservatorium: Grote finale van de Félix Godefroid International Harp Competition met het Orchestre de La Chapelle de Tournai. Gratis toegang.

18:00 uur: Proclamatie van de resultaten


À propos

Gesticht in 1997 om deze tweehonderdjarige componist te vieren, brengt de Internationale Harpwedstrijd Félix Godefroid om de drie jaar harpisten van over de hele wereld samen .

Traditioneel vereerd door de aanwezigheid van een prestigieuze jury, de steun van regionaal-, gemeentelijk-, provinciaal- bestuur en de trouwe diensten van Camac harpmakers, kan de wedstrijd hulde brengen aan het werk van Félix Godefroid, zowaar genoemd “de Paganini van de harp”.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de vzw Mosane harp. Het organisatieteam wenst u een uitstekende voorbereiding toe!


Diaporama van oude sessie 2017

QScene concours 2017
session 2017 : proclamation
Godefroid Harp Competition 2017
previous arrow
next arrow
Slider